Si vols seguir les novetats de aquet blog, escriu la direccio del teu correu

divendres, 9 de novembre de 2012

L'exercici millora la condició física de pacients amb Parkinson


L'estudi va incloure a 67 malalts que tenien alteració de la marxa i van realitzar els exercicis tres vegades per setmana

L'exercici físic, incloent cinta de córrer, estiramients i exercicis de resistència, sembla millorar la velocitat de la marxa, la força muscular i la forma física dels pacients amb malaltia de Parkinson (PD), tal com conclou l'informe d'un assaig clínic aleatori publicat en 'Arxives of Neurology', una publicació de 'Journal of the American Medical Associaton'.

Lisa M. Shulman, de la Facultat de Medicina de la Universitat de Maryland (Baltimore, Estats Units) i els seus col·legues van realitzar un assaig clínic aleatorizado de tres tipus d'exercici físic per a comparar l'eficàcia de la cinta de córrer, el estiramiento i els exercicis de resistència a l'hora de millorar la velocitat de la marxa, la força i la condició física d'aquests pacients.

L'estudi va incloure a 67 malalts de Parkinson que tenien alteració de la marxa i van realitzar els exercicis tres vegades per setmana durant tres mesos: un exercici d'intensitat en la cinta, un altre de menor intensitat i estiramients i exercicis de resistència. Els tres tipus d'exercici van millorar la distància que recorren aquests pacients durant sis minuts.

El de caminar a menor intensitat va aconseguir un 12 per cent d'augment, els estiramients i exercicis de resistència, un 9 per cent, i els exercicis de major intensitat caminant, van provocar una millorança del 6 per cent. Els dos tipus d'entrenament en la cinta de córrer van millorar l'estat cardiovascular, mentre que el estiramients i els exercicis de resistència només van millorar la musculatura (16 per cent).

"El fet que l'exercici de baixa intensitat és l'exercici més factible per a la majoria dels pacients amb *Parkinson té importants implicacions per a la pràctica clínica. Encara que la cinta de córrer i l'entrenament de resistència són beneficiosos per a la marxa, l'aptitud i la força muscular, aquests beneficis no van ser acompanyades per millores en la discapacitat i qualitat de vida", conclouen els autors.

Font: EP/ Madrid, DIARI INFORMACION D'ALACANT.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Jornada "Cirugia en la Enfermedad del Parkinson"