Si vols seguir les novetats de aquet blog, escriu la direccio del teu correu

dissabte, 3 de desembre de 2011

Desenrotllen un sistema de control dels símptomes i dels resultats del tractament dels pacients amb Parkinson.

Un grup internacional d'investigadors, en el que participen científics de l'Hospital Sant Antoni Abat i la Universitat Politècnica de Catalunya, ha desenrotllat un sistema de control dels símptomes i dels resultats del tractament dels pacients amb Parkinson.
 
La iniciativa es denomina ‘Projecte HELP' i el seu equip presentarà els últims resultats en la Conferència Internacional IADIS, que se celebrarà a Xangai (Xina) els pròxims dies 8 i 10 de desembre. A més, el dispositiu es provarà per primera vegada en pacients al Gener del 2012.

Els seus components són un dispensador de fàrmacs electrònic i intraoral de reduïdes dimensions, extraïble i no invasiu per al pacient; una bomba externa per a dispensar quantitats elevades de medicament i una xarxa personal per a reunir informació sobre l'entorn de l'usuari i detectar possibles bloquejos.


Així mateix, compta amb una infraestructura de servici i de telecomunicacions per a analitzar i transmetre de forma bidireccional, des de l'usuari al sistema automatitzat o al cuidador i en direcció oposada. A més, inclou un punt remot d'atenció mèdica per a supervisar l'evolució dels pacients controlats.S'activa quan el sensor portàtil detecta l'aparició o empitjorament dels símptomes de Parkinson en el pacient. En eixe moment envia, a través d'un mòbil, instruccions perquè la bomba subcutània que porta l'afectat eleve la dosi. Així mateix, el sistema permet que un metge monitoritze l'estat del pacient i els resultats que s'aconseguixen amb el tractament a través de l'ordinador.

L'objectiu és que este dispositiu administre agents anticolérgicos de manera controlada i en funció de la demanda, controlant així la progressió de la malaltia i mitigant els seus símptomes, millorant la qualitat de vida de qui la patix i dels seus cuidadors, així com reduint la comorbilidad.


Font: EUROPA PRESS

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Jornada "Cirugia en la Enfermedad del Parkinson"