Si vols seguir les novetats de aquet blog, escriu la direccio del teu correu

diumenge, 19 de febrer de 2012

És el Parkinson racista?


El pàrkinson no entén de sexe ni raça o, almenys, és el que, fins al moment, sostenien els experts. En els últims anys, han sigut molts els investigadors que han estudiat la prevalença de la malaltia en distintes races.
Científics del Departament de Genètica de la Universitat de Tel Aviv i de l'hospital Ijilov han conclòs recentment en un estudi que els askenazíes (jueus d'origen centreeuropeu) tenen en la seua ADN una variant genètica que podria servir de protector per a no patir pàrkinson. Segons este estudi realitzat a 1.360 persones d'eixe origen (sanes i afectades), tindrien un 30 per cent menys de probabilitats de patir la malaltia.

  Tan sols dos setmanes més tard, Arxives of Neurology va publicar un estudi realitzat per la Dra. Allinson Willis de la Facultat de Medicina de la Universitat de Washington en Sant Lluís, a 138.000 pacients amb pàrkinson durant un període de 6 anys. La principal conclusióva ser que els pacients de raça negra patien major taxa de mortalitat: un 66 per cent enfront del 55 per cent dels hispans i el 51 dels asiàtics. A més, este índex s'incrementava en un 78 per cent en el cas dels pacients barons negres amb malaltia de Parkinson. Però, un any abans, i amb una mostra de més de 15.000 pacients pertanyents a 23 centres e 15 països diferents, neurocientíficos de la Clínca maig, a Florida, van descobrir que existia una variant genètica que podria reduir el risc de patir pàrkinson en un 20 per cent. Segons esta investigació, posseir el gen LRRK2 implicava duplicar el risc de patir la malaltia entre els caucàsics i els asiàtics.

 
El pàrkinson entén de races? A l'espera d'estudis més concloents, per tant el que sí que és evident és que, a pesar que puga influir més en algunes zones del planeta, l'etiologia de malaltia de Parkinson continua sent desconeguda.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Jornada "Cirugia en la Enfermedad del Parkinson"