Si vols seguir les novetats de aquet blog, escriu la direccio del teu correu

dilluns, 12 de març de 2012

La Federació Espanyola de Pàrkinson posa en marxa un nou projecte dirigit a associacions i personal sanitari

La Federació Espanyola de Pàrkinson (FEP), amb la col·laboració d'Abbott, ha començat un programa d'infermeria que té el doble objectiu de formar i informar professionals de la salut; i, d'un altre, el d'oferir atenció a afectats i cuidadors a través de tallers i consultes que s'organitzaran en les associacions federades. "Este programa va sorgir per la necessitat incloure la figura de la infermera dins de les associacions i que, així, els afectats i cuidadors tingueren un major accés a un professional que poguera atendre els seus dubtes i oferir-los informació puntual i personalitzada", explica María Gálvez, directora general de la Federació Espanyola de Pàrkinson.

Este programa està desenrotllat per un grup d'infermeres que, d'una banda, donaran formació a professionals sanitaris i pacients d'hospitals de tota Espanya en el maneig d'infusions de levodopa intraduodenal i, d'un altre, oferiran formació i organitzaran consultes d'infermeria per a afectats i cuidadors en les associacions.

"A causa de la particularitat del medicament, la major part dels professionals sanitaris dels hospitals no estan familiaritzats amb el seu maneig. Ací és on entren les nostres infermeres que són les que assessoren els professionals per a la cirurgia i formen als afectats i cuidadors per al manteniment del mecanisme", explica Beatriz Sánchez de Molina, coordinadora del programa. D'altra banda, les infermeres realitzen un seguiment periòdic i es facilita als pacients el número de telèfon de la Línia d'Ajuda a l'Afectat (902 113 942) on puguen remetre els dubtes i consultes que els puguen sorgir.


D'altra banda, les infermeres també realitzaran tallers formatius sobre cures en l'EP i consultes d'infermeria individualitzades en les associacions federades. Estos tallers inclouran consells orientats a afectats i cuidadors sobre temes com la deglució o l'alimentació que els ajuden a resoldre les dificultats o inconvenients que els puguen sorgir al seu dia a dia. D'altra banda, les consultes individualitzades permeten una atenció més personalitzada.

Els primers tallers
La Federació Espanyola de Pàrkinson ja ha començat a preparar el contingut de dos tallers formatius que desenrotllaran durant el mes de març en les associacions federades. Estos tallers tractaran de forma genèrica consells sobre atenció i cures en l'EP i d'aspectes de l'alimentació.

"El programa ha tingut molt bona acollida en les associacions; de fet, ja hem programat alguns tallers i consultes d'infermeria que s'organitzaran durant els mesos de març i abril", assegura Sánchez de Molina.

Més informació
- Línia d'Ajuda a l'Afectat: 902 113 942
- Consultes FEP: consultas@fedesparkinson.Org


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Jornada "Cirugia en la Enfermedad del Parkinson"