Si vols seguir les novetats de aquet blog, escriu la direccio del teu correu

dimecres, 11 d’abril de 2012

El tractament amb cèl · lules dopaminèrgiques no resulta suficient en Parkinson

Augmentar els nivells de dopamina en el cervell podria no ser suficient per abordar els símptomes no motors, com la depressió o la fatiga, en pacients amb Parkinson, segons conclou un estudi que es publica aquesta setmana a Science Translational Medicine.

Marios Politis, l'Imperial College de Londres, va iniciar aquest estudi en el qual es van demanar dades de tres pacients amb Parkinson a qui s'havia trasplantat amb empelts fetals rics en dopamina entre 13 i 16 anys abans. Aquests malalts van experimentar una recuperació en la seva capacitat motora significativa, fins i tot al deixar de prendre L-DOPA durant diversos anys.

No obstant això, tot i que els seus símptomes motors van disminuir, els pacients seguien patint depressió, fatiga i altres símptomes no motors de la malaltia. Mitjançant la tomografia per emissió de positrons (PET), els investigadors van rastrejar les neurones dopaminèrgiques en el cervell i van comprovar que la funció d'aquestes neurones havia estat restaurada pels empelts.
En canvi, van observar menys neurones productores de serotonina del normal en regions del cervell relacionades amb el son, la vigília, la gana, l'humor i les emocions.

Aquesta troballa indica que en el tractament del Parkinson s'haurien d'incloure teràpies de reemplaçament de neurones serotoninèrgiques, per assolir un alleujament més complet i llarg.

Tot i la importància d'aquests resultats, encara és necessari seguir investigant en la mateixa línia, per tal de contrastar la informació obtinguda.
(Scie Transl Med 2012; 128: 128ra41)

Font: Diario Médico

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Jornada "Cirugia en la Enfermedad del Parkinson"