Si vols seguir les novetats de aquet blog, escriu la direccio del teu correu

diumenge, 8 d’abril de 2012

Una possible estratègia per restablir la funció motora i cognitiva en la malaltia de Parkinson


Segons un
estudi publicat a la revista Journal of Experimental Medicine, l'efecte d'un agent utilitzat en proves d'imatge PET podria combatre la mort neuronal alleujant així els símptomes parkinsonians en models animals.


Els símptomes
motors de la Malaltia de Parkinson com la rigidesa muscular i el tremolor, estan causats per una disminució en la segregació dopaminèrgica de certes neurones del cervell. Les teràpies actuals tracten d'incrementar i mantenir els nivells de dopamina per corregir aquests trastorns motors. No obstant, aquests acostaments no aborden les causes subjacents a la mort neuronal que inicia la malaltia.


David
Finkelstein, Kevin Barnham i altres companys de recerca de la Universitat de Melbourne, van descobrir que l'agent d'imatge del PET: Cu-atsm, reverteix la neurotoxicitat que destrueix les neurones secretores de dopamina.


Després del
tractament, es van observar millores en habilitats motores i cognitives en quatre models únics d'animals amb malaltia de Parkinson. Els autors suggereixen que aquest compost funciona com un carronyer del peroxinitrit, l'acumulació provoca mort neuronal.


Aquests
resultats apunten a una possible estratègia per a restablir les funcions motores i cognitives en pacients amb Malaltia de Parkinson, ja que no se centra en emmascarar els símptomes, sinó que s'encarrega de reviure la funció neuronal.


Font
: Medical News Today

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Jornada "Cirugia en la Enfermedad del Parkinson"