Si vols seguir les novetats de aquet blog, escriu la direccio del teu correu

dimarts, 10 de juliol de 2012

Modificació del barem de valoració de la situació de dependència



A principis de l'any 2011, el BOE publicava l'Acord del Consell Interterritorial sobre modificació del barem de valoració de la situació de dependència, en el qual apareixia com a annex V 'Actuacions per a la millora en la implantació de la nova versió del Barem'. Aquest punt recollia la necessitat de confeccionar guies metodològiques que ajudaran als valoradors de la dependència a adequar les seves avaluacions al tipus de patologia.Arran d'aquesta publicació, la Federació Espanyola de Parkinson va començar a col · laborar en l'elaboració d'una d'elles específica de la malaltia de Parkinson.

Més d'un any després i gràcies a la col · laboració de psicòlegs, terapeutes ocupacionals, fisioterapeutes, logopedes, neuròlegs i sota la coordinació de la FEP, l'IMSERSO ha publicat 'Guia d'orientació en la pràctica professional de la valoració reglamentària de la situació de dependència en persones amb malaltia de Parkinson ', juntament altres quatre: esclerosi múltiple, paràlisi cerebral i productes de suport per a l'autonomia personal.

L'objecte d'aquests manuals és transmetre coneixements útils per a la comprensió de les condicions de salut de les diferents patologies per part dels professionals de la valoració oficial de la situació de la dependència, a més de servir de suport a la formació d'aquests professionals. D'altra banda, facilitarà l'aplicació del barem de manera homogènia en totes les comunitats autònomes.



Amb la publicació i difusió d'aquesta guia els professionals encarregats de valorar la dependència podran avaluar millor les necessitats d'un afectat de Parkinson i adequar les ajudes al seu grau real de dependència.

Es poden consultar la guia a la pàgina web de l'IMSERSO:  

http://www.dependencia.imserso.es/InterPresent1/groups/imserso/documents/binario/gv_parkinson

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Jornada "Cirugia en la Enfermedad del Parkinson"