Si vols seguir les novetats de aquet blog, escriu la direccio del teu correu

dissabte, 27 d’abril de 2013

DORMINT AMB EL SEU ENEMIC

Les persones que pateixen alteracions greus del somni en la denominda fase REM estan en alt risc de desenvolupar una malaltia neurodegenerativa greu, entre elles el mal de Parkinson i alguna forma de demència. Així ho indica un estudi coordinat des de l'Hospital Clínic, de Barcelona, que publicarà la revista científica 'The Lancet Neurology'.

La recerca, dirigida pel neuròleg Àlex Iranzo, conclou que el 82% d'els qui pateixen un trastorn del somni en la fase REM, i així se'ls ha diagnosticat, desenvoluparan la malaltia de Parkinson a partir dels 60 anys. De fet, va afirmar Iranzo, aqueix trastorn del somni és "un primer símptoma" de la malaltia neurodegenerativa, encara no percebuda d'una altra forma.

Els qui pateixen una alteració del somni en la fase REM mobilitzen el seu cos estant dormits quan tenen malsons en les quals es senten atacats, o criden i colpegen a qui tenen al seu costat. "No tothom que es mou o dóna puntades mentre dorm pateix un trastorn del somni en la fase REM", adverteix Iranzo, que suggereix acudir a un especialista en trastorns del somni si es té la sospita de tenir un dormir molt alterat.

La fase REM del somni és la més profunda, i s'entra en ella cap a mitjanit. No tots els somnis que s'experimenten en aqueix període poden ser recordats. La recerca del Clínic no pretén inquietar, va insistir Iranzo. "Suposa un repte per a la indústria farmacèutica, que ha de dissenyar medicaments capaços de detenir la malaltia de Parkinson abans que el malalt comence a patir tremolors, quede rígid o tinga lentitud de moviments". Aquesta alteració neurològica és progressiva i incurable, i arriba a ser completament invalidant

Font: El Periodico

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Jornada "Cirugia en la Enfermedad del Parkinson"