Si vols seguir les novetats de aquet blog, escriu la direccio del teu correu

dilluns, 29 d’abril de 2013

Detecten una probable causa de la malaltia de Parkinson en la sang.

Actualidad > Dr.-Espejo.pngDivendres passat es va celebrar a Sevilla la Reunió de Vídeos del Grup de Trastorns del Moviment de la Societat Andalusa de Neurologia (SAN), organitzada pel doctor José Chacón, qui va destacar dins del programa la presentació dels nous resultats derivats d'un estudi de recerca sobre la causa de la malaltia de Parkinson.

El treball està dirigit pel doctor Emilio Fernández Espill, catedràtic de Fisiologia de la Universitat de Sevilla i membre de la SANT, en col·laboració amb els doctors José Chacón, José Manuel García Moreno i Ángel Martín de Pablos.

“Aquest estudi mostra evidències que la proteïna alfa-sinucleína, principal component dels agregats anormals de la malaltia de Parkinson o cossos de Lewy, està present en sang dels malalts i es troba nitrada de forma anòmala”, explica el doctor Fernández Espill, qui adverteix que aquest fet podria repercutir en la funcionalitat d'aquesta proteïna i facilitar la seua agregació i toxicitat en la malaltia, i per tant representaria un factor causal de la malaltia.
“Aquest resultat s'emmarca en el descobriment d'un procés oxidatiu de tipus nitrosativo incrementat notablement en els malalts (o estrès nitrosativo), que dóna lloc a un augment en sang i líquid cefaloraquidi de diverses proteïnes nitradas”, continua.

La caracterització de marcadors d'estrès oxidatiu té un gran interès en Medicina de la Neurodegeneración. Un tipus d'estrès oxidatiu és el nitrosativo, o siga secundari a l'excés d'espècies reactives de nitrogen, i poc estudiat fins avui en la malaltia de Parkinson. “La gran sorpresa de l'estudi és que demostra que aquest tipus d'estrès indueix un canvi molecular en la proteïna alfa-sinucleína. Aquesta proteïna és de gran importància en la malaltia, i de fet la malaltia de Parkinson s'inclou entre les anomenades alfa-sinucleinopatías”.

Aquests resultats es desprenen del projecte de recerca "Estudie del perfil proteómico del LCR en malalts de Parkinson i cerca de neurotoxinas", aprovat per la comissió d'Ètica i Recerca de la Universitat de Sevilla i de l'Hospital Verge Macarena de Sevilla en 2010. Els resultats han sigut recentment publicats en la prestigiosa revista nord-americana del camp de la neurodegeneración i oxidació “Antioxidants and Redox Signaling” o ARS, amb un alt impacte de 8,5.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Jornada "Cirugia en la Enfermedad del Parkinson"