Si vols seguir les novetats de aquet blog, escriu la direccio del teu correu

dissabte, 2 de novembre de 2013

Un tractament de ciència ficció per al Parkinson

Un grup de metges anglesos han desenvolupat un mètode pioner amb el qual creuen que es podrà detenir la progressió de la malaltia de Parkinson.

Un procediment digne d'una pel·lícula futurista!

I és que la ciència, la medicina i la tecnologia avancen a un ritme en el qual en ocasions la realitat sembla superar a la ficció.

Aquest nou procediment es basa en la incorporació d'uns petits catèters en el cervell del pacient que alliberen a poc a poc una proteïna denominada GDNF, la qual en estudis previs ha resultat ser beneficiosa a l'hora de enlenter o fins i tot detidre la progressió del Parkinson.

La sonda o “port” que s'incorpora en el pacient es dissenya de forma personalitzada i gràcies a la mateixa s'aconsegueix que la proteïna en qüestió es vaja administrant de forma periòdica en les àrees afectades del cervell.

El procediment requereix de cirurgia perquè el sistema puga ser instal·lat, i després la proteïna GDNF s'administra per infusió en les àrees cerebrals d'interès a través d'una petita bomba externa.

Aquest mètode encara es troba en la seua fase de recerca però els doctores creadors del mateix confien que prompte puga convertir-se en un procediment fiable per a tractar als malalts de Parkinson.

En l'actualitat, aquests doctors estan cercant 36 pacients amb Parkinson per a portar aquest estudi a la següent fase i així poder definir millor l'impacte real que aquest tractament pot tenir així com el seu potencial per a detenir la progressió de la malaltia. La fase clínica de l'estudi inclourà un grup de pacients que rebrà GDNF i un altre grup que rebrà un placebo.

El neurociruja Steven Gill, un dels doctors responsables d'aquest nou procediment, assenyala que un dels problemes amb els quals els metges es trobaven fins ara era que no podien trobar una forma que els tractaments travessaren la barrera hematoencefálica; ara, per fi han desenvolupat una forma d'administrar la proteïna d'interès, en aquest cas GDNF, mitjançant la seua infusió directa en les àrees del cervell que es veuen directament afectades en la malaltia de Parkinson.

El doctor Gill afirma que estan molt esperançats amb aquest nou projecte i que confien que el mateix ajude a promoure la restauració de les neurones que moren en aquest trastorn neurodegeneratiu.

Aquest projecte s'està duent a terme gràcies a diverses organitzacions benèfiques del Regne Unit vinculades al Parkinson així com a la Fundació que dirigeix el conegut Michael J. Fox.´´

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Jornada "Cirugia en la Enfermedad del Parkinson"