Si vols seguir les novetats de aquet blog, escriu la direccio del teu correu

dijous, 31 d’octubre de 2013

Linda Ronstadt revela que pateix de Parkinson

La cantant nord-americana Linda Ronstadt, guanyadora de Grammys, va anunciar que la fi de la seua carrera va arribar a causa que pateix de Parkinson, malaltia que li va ser diagnosticada fa vuit mesos.

Així ho va compartir la intèrpret de temes com "It's sota easy" o "That'll be the day", per al blog d'internet de l'organització estadunidense AARP (per les seues sigles en anglès), on va expressar: "Ningú pot cantar amb Parkinson, no importa els esforços que es facen".

La cantant de 67 anys, va explicar que a causa del patiment del que els primers símptomes que va tenir van ser fa vuit anys, no pot "cantar ni una sola nota".

Ronstadt, qui durant la seua trajectòria artística va realitzar col·laboracions al costat d'exponents musicals com James Taylor, Neil Young, Elvis Costello i The Eagles, entre uns altres, va compartir com es va adonar que el seu treball en la indústria musical va començar a veure's afectat.

"Ja no podia cantar i no sabia per què. Sabia que era mecànic. Sabia que tenia a veure amb els músculs, però pensava que estava vinculat a una malaltia que havia tingut transmesa per caparres", va explicar.

Per açò, no va pensar a consultar a un neuròleg: "Pense que patia d'açò des de feia set o vuit anys, donats els símptomes. I vaig ser operada del muscle. Pensava que era per açò que les meues mans tremolaven".

Va detallar: "El Parkinson és molt difícil de diagnosticar, i quan finalment vaig ser a veure un neuròleg i que em va dir 'vostè té la malaltia de Parkinson', vaig quedar absolutament traumatizada. Mai ho hauria sospitat"

INFORMADOR.COM.MX

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Jornada "Cirugia en la Enfermedad del Parkinson"