Si vols seguir les novetats de aquet blog, escriu la direccio del teu correu

divendres, 14 de febrer de 2014

Deu preguntes sobre la malaltia de Parkinson

La malaltia de Parkinson es dóna quan el cervell d'una persona no produeix dopamina, una substància que controla els moviments del cos i l'estat d'ànim.

 A continuació les respostes a la 10 preguntes més freqüents sobre aquesta malaltia.

1 . Què és la malaltia de Parkinson?

És un trastorn neurològic progressiu bastant comú. En el Parkinson, certes cèl·lules nervioses específiques es perden, donant lloc als símptomes típics de grans tremolors, rigidesa dels músculs i lentitud de moviments.

2 . Què causa la malaltia?

Les causes de la malaltia són desconegudes. Alguns verís, per exemple toxines de floridura i les drogues sintètiques, poden donar lloc a la malaltia de Parkinson. A més, hi ha alguns gens que poden desencadenar el Parkinson si es danyen. El dany cerebral extens pot causar símptomes de Parkinson

.

3 . És una malaltia hereditària?

No sol ser hereditària, encara que hi ha unes poques famílies segons els informes que tenen una forma hereditària de la malaltia. És probable que hi haja diversos gens que predisposen a l'individu a desenvolupar-la, així com els factors ambientals.

4 . Què tan comú és?

Afecta a 1 de cada 100 persones majors de 60, l'edat mitjana d'aparició és 60. També pot afectar a persones més joves de 40 anys o menys.

5 . Es pot prevenir la malaltia?

Alguns productes semblen tenir un efecte protector, com el te verd, Q10, tomaques, cafeïna i nicotina.

6 . És fatal?

No. Les persones no moren pel Parkinson, sinó per les complicacions. Amb el tractament que està disponible, l'esperança de vida d'una persona és bastant normal i cap dels medicaments que s'utilitzen té efectes secundaris greus que podrien causar la mort.

7 . Quins tractaments existeixen?

A través de la medicació, la deficiència de dopamina en el cervell es controla. En les primeres etapes de la malaltia, un sol fàrmac o una combinació de diferents fàrmacs es poden utilitzar. El tractament mèdic s'inicia en dosis baixes i augmenta gradualment.

8. A qui afecta?

És patida per homes i dones en nombres quasi iguals. No mostra límits socials, ètnics, econòmics o geogràfics.

9. Com es diagnostica?

Un metge arriba al diagnòstic únicament després d'un examen a fons. Les anàlisis de sang i escáneres cerebrals conegudes com a imatges per ressonància magnètica es poden realitzar per a descartar altres malalties amb símptomes similars.

10. És important iniciar la medicació després del diagnòstic?

El millor és iniciar-ho tan aviat com siga possible i continuar durant tot el curs de la malaltia. En fer més lenta la progressió de la malaltia, les persones amb Parkinson poden mantenir una bona qualitat de vida durant més temps.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Jornada "Cirugia en la Enfermedad del Parkinson"