Si vols seguir les novetats de aquet blog, escriu la direccio del teu correu

diumenge, 1 de març de 2015

Un test de la pell per a diagnosticar Alzheimer y Parkinson.


http://www.medciencia.com/


La millora de les proves diagnostiques, tant a nivell de facilitat o comoditat, com econòmicament parlat, ha anat evolucionant ràpidament amb els anys. Anteriorment feien mancada proves costoses i molt invasives per a diagnosticar determinades malalties, o fins i tot impossibles en alguns casos, doncs per a diagnosticar Alzheimer i Parkinson de forma totalment confirmatoria és necessària una biòpsia cerebral que no se sol realitzar, ja que els símptomes donen el diagnostique. Encara així les proves han millorat; avui dia disposem ja de test de sang per a diagnosticar l'Alzheimer (encara en estudi), test de l'alè per a algun càncer… però hi ha més. Avui us parlarem d'una nova i bastant fàcil prova: Un test de la pell.

Un test de la piel para diagnosticar Alzheimer y Parkinson

El descobriment que la pell pot tenir un gran potencial per a diagnosticar Alzheimer i Parkinson, a més d'altres demències, s'ha publicat i presentat en la 67ª Reunió Anual de l'Acadèmia Americana de Neurologia, a Washington. Segons aquest estudi, realitzar biòpsies de la pell seria suficient per a detectar nivells anormalment elevats de les proteïnes que solen usar-se com a diagnòstic tant en l'Alzheimer com en el Parkinson, cosa que evitaria haver de dur a terme les biòpsies cerebrals confirmatorias. 

Així ho comenta Ildefons Rodríguez Leyva, autor de l'estudi, de l'Hospital Central de la Universitat de Sant Luis Potosi, en Mèxic:

 “Fins ara, la confirmació patològica no era possible sense una biòpsia cerebral, per la qual cosa aquestes malalties solen passar desapercebudes fins que han progressat. La nostra hipòtesi és que, ja que la pell té el mateix origen que el teixit cerebral en l'etapa d'embrió, també mostrarà nivells anormals de proteïnes patològiques. Aquesta prova ofereix un *biomarcador potencial que pot permetre als metges identificar i diagnosticar aquestes malalties amb anterioritat”

Per a la recerca, es van realitzar biòpsies de pell en 20 persones que patien malaltia d'Alzheimer, 16 amb malaltia de *Parkinson, 17 amb demència per altres malalties, i 12 biòpsies en persones sanes, de la mateixa edat. Van comparar aquestes mostres de pell cercant les proteïnes que solen estar alterades i normalment elevades en l'Alzheimer i *Parkinson, de forma específica.

Va resultar que, en comparació als individus sans i uns altres amb demències secundàries, aquells individus que patien Alzheimer i *Parkinson tenien fins a nivells de proteïna *tau fins a set vegades més elevats. Per la seua banda, els pacients amb *Parkinson a més tenien vuit vegades més elevats els nivells d'alfa-*sinucleína.

Com a conclusió, els investigadors opinen que els resultats són molt interessants i el mètode pot arribar a tenir un gran potencial per a diagnosticar Alzheimer i *Parkinson, ja que podria usar-se en pacients vius i no esperar a les confirmacions mitjançant biòpsia cerebral en el moment de l'autòpsia. D'igual forma, aquest test de pell podria servir per a altres malalties *neurodegenerativas. Però, com sempre diem, encara fa falta més recerca sobre aquest tema.

Via | News Medical.

Font | American Academy of Neurology.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Jornada "Cirugia en la Enfermedad del Parkinson"