Si vols seguir les novetats de aquet blog, escriu la direccio del teu correu

dilluns, 5 de juny de 2017

Fases del Parkinson. Tractamens.

 Quins són i quins tractaments hi ha per a cada fase del Parkinson.

El Parkinson sol tenir una evolució lenta que pot ser molt diferent d'una persona a una altra. Podem distingir diverses fases del Parkinson en funció dels símptomes que presente el pacient, que ens ajudaran a determinar el tipus de tractament més adequat.Es tracta d'una malaltia degenerativa que suposa un desordre neurològic que consisteix en què les cèl·lules del cervell que produeixen dopamina deixen de fer-ho. És una malaltia que afecta per igual a homes i dones i la major part de les persones que la pateixen tenen més de 50 anys.Va ser descoberta pel metge britànic James Parkinson en 1817, s'ha convertit en la segona malaltia neurodegenerativa més habitual després de l'Alzheimer i en una de les que més afecten la qualitat de vida dels que la pateixen.
 
Les 5 fases del ParkinsonEn la malaltia de Parkinson es poden distingir 5 fases en què els símptomes es van agreujant a poc a poc al llarg del temps. Les 5 fases del Parkinson són les següents:

fase IEn aquesta fase els símptomes se solen detectar per familiars i persones properes al pacient. La persona afectada de Parkinson començarà a tenir lleugers moviments en una part del cos, arrossegarà els peus en caminar i sentirà una mica de rigidesa.


fase IIEn la fase 2 els símptomes de la malaltia afecten als dos costats del cos, l'equilibri s'altera, el pacient té dificultats per caminar i comencen els problemes per realitzar moviments (bradicinèsia).


fase IIILa persona s'inclina cap endavant i no és capaç de parar-se o caminar recte. Els moviments que realitzi són molt lents i tenen una gran dificultat per mantenir l'equilibri.


fase IVEn la fase 4 s'accentuen els símptomes de les anteriors fases i el pacient pot caminar però té moltes dificultats. A més, no pot realitzar activitats quotidianes sense l'ajuda d'una altra persona.


fase VEn aquesta etapa el pacient de Parkinson roman immòbil i necessita una persona que l'atengui les 24 hores del dia perquè no pot realitzar cap tasca quotidiana com anar al bany o menjar per si mateixa.Pel que fa al tractament del Parkinson hem de partir de la base que es tracta d'una malaltia que no té cura, però sí que es poden controlar els símptomes. En general per al tractament del Parkinson s'utilitzen diversos mètodes:

    
Els farmacològics basats en la dopamina.
    
La cirurgia. Només s'utilitza en casos molt concrets després d'un estudi molt detallat del pacient.
    
Els tractaments enfocats als símptomes no motors. Els símptomes no motors poden ser alteracions del son, restrenyiment, depressió, ansietat, demència i fatiga, entre d'altres. Aquests símptomes afecten molt a la qualitat de vida del pacient, fins i tot més que els símptomes motors, per això s'utilitzen tractaments farmacològics per tractar-los.
    
La teràpia no farmacològica. Una dieta sana i exercici físic ajuden a pal·liar els símptomes del Parkinson i a millorar la qualitat de vida de la persona que el pateix

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Jornada "Cirugia en la Enfermedad del Parkinson"