Si vols seguir les novetats de aquet blog, escriu la direccio del teu correu

dimecres, 3 d’agost de 2011

Gent per Gent ajuda a finançar quatre projectes d'investigació sobre malalties neurodegenerativas

La Fundació Gent per Gent ja ha seleccionat els quatre treballs d'investigació mèdica a què destinarà la recaptació de la seua campanya passada, que ascendix a 144.000 euros. Els fons s'han concedit a investigacions sobre malalties neurodegenerativas, en concret Alzheimer, Parkinson, Huntington i l'Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA).

L'entrega de les ajudes als equips seleccionats ha tingut lloc este dijous en una trobada celebrada en el Centre Cultural Bancaixa, en el que també s'ha presentat la campanya de 2011, dedicada esta vegada a les malalties rares.


 Els treballs que rebran les ajudes han sigut seleccionats pel Comité Científic de la Fundació entre tots els que es van presentar dins de la convocatòria de malalties neurodegenerativas.


La malaltia d'Alzheimer, l'objectiu de la investigació és trobar nous biomarcadores en sèrum, limfòcits i líquid cefaloraquidi. Per a això, un equip de la Fundació d'Investigació de l'Hospital Clínic Universitari, amb el doctor José Vinya al front, treballarà amb almenys un total de 26 pacients d'este centre i del servici de Neurologia de l'Hospital de Dénia. El pressupost per a això és de 44.091 euros.

 El projecte corresponent a la malaltia de Parkinson, que durà a terme l'equip de la doctora Irene Martínez, de la Fundació d'Investigació de la Fe, treballarà amb 40 subjectes amb l'objectiu de localitzar noves àrees d'intervenció quirúrgica per a l'aplicació d'estimulació cerebral profunda tant en el cas del Parkinson com en el de la paràlisi supranuclear profunda.

   Esta última és una patologia que afecta molts menys pacients però més devastadora perquè encara no hi ha un tractament per a pal·liar els seus efectes. Compta amb un pressupost de 15.180 euros.

 Les altres dos propostes seleccionades han sigut les presentades per sengles grups de l'Institut de Neurociències d'Alacant. El liderat pel doctor Angel Barco pretén desenrotllar tractaments que retarden o frenen el progrés de la Malaltia de Huntington en les seues fases inicials.

L'altre projecte seleccionat d'este centre serà dut a terme per tres grups d'investigació coordinats, sent l'investigador principal el dcotor Emilio Geijo, i el seu objectiu és el d'estudiar els efectes de la implantació de cèl·lules mare de medul·la òssia en els músculs dels pacients afectats per ELA. El pressupost dels dos projectes és de 45.000 euros i 39.729 euros, respectivament.
 

Els diplomes han sigut entregats per quatre patrons de la Fundació: el conseller de Sanitat, Luis Rosat, el president de PriceWaterhouseCoopers, Carlos Mas, el director general de Radiotelevisió Valenciana (RTVV), José Luis López Jaraba, i el president de Bancaixa, José Luis Olivas.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Jornada "Cirugia en la Enfermedad del Parkinson"