Si vols seguir les novetats de aquet blog, escriu la direccio del teu correu

diumenge, 3 de març de 2013

Comença l'assaig de la vacuna per al Parkinson.

La companyia austríaca de Viena AFFiRiS AG va anunciar al començament de desembre que ha començat els assajos clínics de la primera vacuna per a tractar la malaltia de Parkinson

L'estudi d'un màxim de 32 pacients es va dissenyar per a provar la seguretat i tolerabilidad de la vacuna, trucada PD01A.

El Parkinson es creu que resulta del dipòsit de formes patològiques d'una proteïna anomenada alfa-sinucleína en el cervell, causant la mort de les cèl·lules, en particular en la regió coneguda com la substància negra.

L'acumulació d'alfa-sinucleína interromp la producció de la dopamina, un neurotransmissor en el cervell, impedint el moviment i causant tremolors. La malaltia és fatal en última instància.

La reducció de les concentracions de la proteïna es creu que té un efecte beneficiós sobre el progrés de la malaltia.

La PD01A està dissenyada per a estimular la producció d'anticossos contra l'alfa-sinucleína sense afectar a les proteïnes estretament relacionades. S'estima que 4 milions de persones en el món occidental pateixen de Parkinson, i s'espera que augmente aqueix nombre a 9 milions en 2030.

L'inici de la primera fase de l'assaig clínic no significa que la vacuna siga segura per a l'ús en éssers humans (és el primer objectiu de l'estudi), ni que siga realment efectiva (eventuals següents fases de l'estudi hauran de demostrar-ho), ni tampoc que estiga disponible ara o en breu per al seu subministrament.

Lligen Notícies a fons: UCP - la vacuna per al Parkinson per a entendre l'abast de l'estudi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Jornada "Cirugia en la Enfermedad del Parkinson"