Si vols seguir les novetats de aquet blog, escriu la direccio del teu correu

divendres, 15 de gener de 2016

Biotecnològiques signen acord per a desenvolupar tecnologia de cèl·lules encapsulades per al tractament de la malaltia de Parkinson.

tecnología de células encapsuladas en el tratamiento de la enfermedad de ParkinsonLa farmacèutica Takeda i la companyia biotecnològica NsGene, han signat un acord de col·laboració per a aplicar la tecnologia de cèl·lules encapsulades per al tractament de la malaltia de Parkinson. Les càpsules alliberaran de forma controlada un factor neurotrófic en les zones del cervell afectades pel Párkinson.

La farmacèutica Takeda, amb seu en Osaka, Japó, va anunciar recentment un acord de col·laboració amb la biotecnològica NsGene, Inc. per a desenvolupar la teràpia amb cèl·lules encapsules com a tractament potencial per a la malaltia de Parkinson.

NsGene, Inc. és propietària d'una tecnologia que, encara que ja porta anys desenvolupant-se, encara segueix sorprenent. Denominada "Plataforma de Reparació Cerebral”, és un dispositiu que permet administrar directament al sistema nerviós central agents terapèutics com a proteïnes i anticossos. La plataforma és una estructura de biomaterials dissenyada per enginyeria genètica que conté les cèl·lules que han de produir la proteïna que necessita el cervell. El dispositiu s'insereix mitjançant cirurgia darrere de la barrera hematoencefálica, amb la qual cosa ja hi ha un primer avantatge: sortejar aquesta defensa natural del cervell que impedeix que molts fàrmacs arriben al sistema nerviós central. Una vegada inserida, la plataforma, que conté les cèl·lules que produeixen la substància amb propietats terapèutiques, allibera de forma sostinguda i duradora factors terapèutics.


També et pot interessar llegir: Austràlia dóna llum verda a revolucionari tractament per a la malaltia de Parkinson amb cèl·lules mare.
Un altre intent de portar GDNF a les àrees cerebrals afectades pel Párkinson.
En el cas del projecte de Takeda i NsGene, la plataforma portarà cèl·lules que produiran una proteïna denominada GDNF (Factor neurotrófic derivat de la glia). Aquesta proteïna té una llarga història com a possible tractament per a la malaltia de PParkinson. És un factor neurotrófic, açò significa que és una proteïna que estimula la supervivència, regeneració i creixement de les neurones; d'ací el seu potencial com a tractament en malalties com el Párkinson on moren neurones.

Diverses recerques han demostrat que el GDNF pot resultar ser un tractament efectiu per a la malaltia de Parkinson, no obstant açò, els investigadors sempre troben un gran obstacle: no aconsegueixen que el GDNF arribe al cervell en la quantitat ni en els llocs que es necessita, en part a causa de la barrera hematoencefálica. Per a sortejar aquesta dificultat s'han intentat diverses tècniques, algunes tan invasives com injectar directament GDNF en el cervell i unes altres de més fàcil aplicació, com administrar-ho per via intranasal o mitjançant un dispositiu que s'insereix en el cervell i que connecta amb una xicoteta bomba externa per la qual s'administra la proteïna. Aquest últim sistema, encara que semblant al de NsGene, difereix en un punt essencial: el sistema de NsGene no implica cap dispositiu extern, solament una cirurgia per a implantar la plataforma que conté cèl·lules encapsulades que poden produir contínuament, i per un temps perllongat després de la implantació, els nivells terapèutics de la proteïna.

També et pot interessar llegir: Ultrasò per al Párkinson: nous assajos clínics.


El pPárkinson no és l'única malaltia a veure's beneficiada per la tecnologia de cèl·lules encapsulades; s'han desenvolupats sistemes semblants per a tractar malalties de l'ull i la mateixa NsGene té projectes de recerca en l'àrea de la malaltia d'Alzheimer.
 
Referències


Llança, R., Hayes, J., & Chick, W. (1996). Encapsulated cell technology.Nature biotechnology., 9(14), . Disponible en http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9631060

Michael J. Fox Foundation. (2010, ). Intranasal GDNF for Parkinson’s disease: Next steps *in preclinical development | Parkinson’s disease information Disponible en https://www.michaeljfox.org/foundation/grant-detail.php?grant_id=784
Neurotech Pharmaceuticals. Encapsulated cell Technology-ECT. Recuperat el 9 de gener de 2016, d'http://www.neurotechusa.com/ect-platform.html
NsGene, Inc. NsGene develops novell biological products. Recuperat el 9 de gener de 2016 http://nsgene.dk/
Parkinson’s UK. (2013, ). Clinical trial to test GDNF in Disponible en http://www.parkinsons.org.uk/content/clinical-trial-test-gdnf-parkinsons Patel, N., & Gill, S. (2007). GDNF delivery for Parkinson’s disease.Acta neurochirurgica. Supplement. Disponible en http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17691299
Takeda Pharmaceutical Company Limited (2016, ). Takeda and NsGene partner to perform research in cell Encapsulation therapies for Parkinson’s disease | Takeda pharmaceutical company limited.Takeda Pharmaceutical Company Limited. Disponible en http://www.takeda.com/news/2016/20160108_7266.html


FONT  TiTi

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Jornada "Cirugia en la Enfermedad del Parkinson"