Si vols seguir les novetats de aquet blog, escriu la direccio del teu correu

dijous, 14 de gener de 2016

Proven amb èxit un medicament per al Párkinson.


http://www.2ti.es/wp-content/uploads/medications-342458_640.jpgUn fàrmac que ja és àmpliament usat en patologies del fetge ha mostrat resultats molt prometedors com a medicament per al Párkinson.

Científics de la Universitat de Sheffield a Regne Unit han descobert que un medicament que s'ha usat durant dècades com a tractament per a malalties relacionades amb el fetge és efectiu per a frenar la progressió de la malaltia de Parkinson. Els resultats van ser publicats en la revista Neurology i mitjançant un comunicat de premsa de la mateixa universitat.

El medicament en qüestió és l'àcid ursodesoxicólico també conegut com UDCA (ursacol com a nom comercial en alguns països) i a causa que ja està des de fa anys en el mercat els investigadors van a passar ràpidament a la fase d'assajos clínics en humans per a provar la seua efectivitatSobre el descobriment parla el doctor Heather Mortiboys, de la Universitat de Sheffield i membre de l'organització Parkinson’s UK:

Vam demostrar els efectes beneficiosos de l'àcid ursodesoxicólico en el teixit dels portadors del (gen) LRRK2 amb malaltia de Parkinson així com en els portadors de LRRK2 actualment asintomátics. En tots dos casos el UDCA va millorar la funció mitocondrial com es demostra per l'augment del consum d'oxigen i els nivells d'energia cel·lular.

Descobert l'any 2004 la mutació en el gen LRRK2 és la forma més comuna de Párkinson hereditari. Encara que les formes genètiques de la malaltia es consideren fins al moment que no superen el 10% dels casos totals els investigadors confien que els beneficis del medicament siguen aplicables a tots els casos.


Els defectes en els mitocondris tenen com a conseqüència una disminució dels nivells d'energia que són un biomarcador de moltes malalties com el Párkinson i estan presents també en altres formes heretades i esporàdiques de la malaltia.

Mosques de la fruita per a investigar un medicament per al Párkinson. http://www.2ti.es/wp-content/uploads/fruit-fly-219391_640.jpg
Per a arribar a aquests resultats els investigadors van experimentar en mosques de la fruita (drosophila melanogaster) manipulades genèticament per a ser portadores de la mutació del LRRK2. En aquests animals els problemes causats a les neurones dopaminérgiques pels defectes dels mitocondris poden avaluar-se a través de la pèrdua progressiva de les funcions visuals. Les mosques de la fruita que van ser alimentades amb àcid ursodesoxicólic van mantenir la funció visual.

El Dr. Chris Elliott,de la Universitat de York i col·laborador en la recerca explica els resultats:

El tractament de les mosques de les fruites portadores del gen defectuós LRRK2 amb àcid ursodesoxicólic va mostrar una profunda recuperació del senyal dopaminérgica. Alimentar a les mosques parcialment amb àcid ursodesoxicólic durant la seua vida enlenteció la taxa a la qual el cervell degenera. Així, els agents de rescat mitocondrials poden ser una estratègia nova i prometedora per a teràpies modificadores de la malaltia en Párkinson relacionat amb el gen LRRK2.

Per a Arthur Roach, director de recerca i desenvolupament de l'organització Parkinson’s UK:

Hi ha una immensa necessitat de nous tractaments que puguen enlentir o frenar el Párkinson. A causa d'aquesta urgència, les proves de fàrmacs com l'àcid ursodesoxicólic, que ja estan aprovats per a altres usos, és extremadament valuós. Es pot estalviar anys i centenars de milions de lliures. És particularment encoratjador en aquest estudi que fins i tot en concentracions relativament baixes del fàrmac per al fetge encara tenien un efecte sobre les cèl·lules de Parkinson conreades en el laboratori.

FONT: TiTi

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Jornada "Cirugia en la Enfermedad del Parkinson"