Si vols seguir les novetats de aquet blog, escriu la direccio del teu correu

dijous, 14 de gener de 2016

Començaran a provar la Simvastatina com a tractament per a la malaltia de Parkinson.

 simvastatina como tratamiento para la enfermedad de ParkinsonUna organització anglesa en coordinació amb altres centres educatius i de recerca començarà a provar en 198 persones la simvastatina com a tractament per a la malaltia de Parkinson. La simvastatina és un fàrmac que està en el mercat i s'usa per a controlar els nivells de colesterol.

Per al tractament de malalties no solament se cerquen fàrmacs nous, sinó que entre els quals ja existeixen s'intenta trobar noves aplicacions per a malalties diferents a les quals originalment estava orientat el medicament. Aquesta estratègia es denomina reposicionament de fàrmacs i té l'avantatge d'usar compostos que ja tenen un perfil de seguretat establit, amb la qual cosa es disminueixen molt els temps per a eixir al mercat. Un resposicionament és el que va a intentar una organització anglesa The Guarisca Parkinson’s Trust (CPT), amb un medicament per a baixar el colesterol,un tipus de estatina, la simvastatina,que provaran en 198 persones amb malaltia de Parkinson que prèviament no hagen estat sota tractament amb aquests medicaments. La recerca estarà coordinada per investigadors de la Universitat de Plymouth, a Regne Unit, i l'objectiu és analitzar si pot ser un tractament efectiu per a ralentir l'avanç de la malaltia de Parkinson.

També et pot interessar llegir: PXT-864: combinació de fàrmacs existent redueix símptomes de malaltia de Parkinson en animals de laboratori.

Simvastatina com a tractament per a la malaltia de Parkinson

simvastatina como tratamiento para la enfermedad de Parkinson

Aquest és el quart any que l'organització The Guarisca Parkinson’s Trust’s llança un programa destinat a provar fàrmacs que ja existeixen en el mercat en el tractament de la malaltia de Parkinson. En anys anteriors es va començar a provar medicaments usats en la diabetis o en disfuncions mitocondrials.

En el cas de la simvastatina, el cofundador de The Guarisca Parkinson’s Trust’s, Tom Isaacs, malalt de Párkinson diagnosticat des de fa 20 anys, explicava en un comunicat de premsa que:

Els resultats d'un recent assaig clínic en l'esclerosi múltiple amb simvastatina, i el treball pre-clínic on es va investigar el seu efecte sobre la formació d'agregats d'alfa-sinucleína (que és una aracterística comuna de la malaltia de Parkinson) indiquen que podria ser un tractament eficaç per a frenar la progressió de la malaltia de Parkinson.

No és la primera malaltia neurodegenerativa per a la qual se suggereix que la simvastatina pot tenir un efecte beneficiós. Una companyia espanyola, NeuroBio, està desenvolupant un compost per a la malaltia d'Alzheimer que té per principi actiu aquest fàrmac.

També et pot interessar llegir: Biotecnològiques signen acord per a desenvolupar tecnologia de cèl·lules encapsulades per al tractament de la malaltia de Parkinson.

En l'actualitat, s'està reclutant voluntaris que vulguen participar en l'assaig clínic amb simvastatina per a la malaltia de Parkinson. La recerca es realitzarà en 21 centres de Regne Unit.


Referències

Gould, A. (2016, January 11). Cholesterol-lowering drug Simvastatin trialled as a potential neuro-protective treatment for Parkinson’s.Plymouth University. Retrieved from https://www.plymouth.ac.uk/news/cholesterol-lowering-drug-simvastatin-trialled-as-a-potential-neuro-protective-treatment-for-parkinsons

Plymouth University. PD STAT study Website. Retrieved January 12, 2016, from https://penctu.psmd.plymouth.ac.uk/pdstat/

The Guarisca Parkinson’s Trust’s, (2016, January 11). Simvastatin trial underway. The Guarisca Parkinson’s Trust’s,. Retrieved from https://www.cureparkinsons.org.uk/news/simvastatin-trial-underway


FONT: TiTi

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Jornada "Cirugia en la Enfermedad del Parkinson"