Si vols seguir les novetats de aquet blog, escriu la direccio del teu correu

diumenge, 5 de juny de 2016

La mala salut de Muhammad Ali, malalt de Parkinson.

Vaig odiar cada minut dels entrenaments però em deia a mi mateix: "no ho deixis, pateix i viu la resta de la teva vida com un campió". 

La tenacitat i la voluntat implícites en aquestes paraules realment van convertir a Muhammad Ali en un dels boxejadors més grans de la història. Però tres dècades després de la seva última retirada la seva vida de campió es veu empetitida per les disputes familiars que l'envolten.

Afectat de Parkinson des de la dècada dels vuitanta i amb 71 anys acabats de fer, el retrat de l'exboxejador que el seu únic germà, Rahman Ali, va presentar davant del món diumenge passat dista molt del d'una celebritat que envelleix plàcidament acompanyada per l'afecte dels seus i embolicada en la comoditat dels seus milions. Segons una entrevista publicada pel tabloide britànic The Sun, Muhammad Ali està amb un peu a la tomba i amb prou feines té contacte amb la resta de la seva família perquè la seva quarta esposa, Yolanda Williams, no ho permet. "El pitjor no és la seva malaltia. El pitjor és la seva dona, que li ha separat de la resta de la família. Si es pogués donar compte del que passa s'enfadaria moltíssim ", afirmava entre llàgrimes el seu germà. "Ara no pot ni parlar. No em reconeix. Està molt malalt. Podria ser qüestió de mesos o qüestió de dies. No sé si arribarà l'estiu. Està en mans de Déu. Espero que mori amb tranquil·litat ", afegia.


El tres vegades campió mundial dels pesos pesats té una extensa família que inclou tres ex dones i nou fills. Rahman, que no va tenir tanta sort amb els guants com el seu germà i viu del suport econòmic que li dóna la seguretat social nord-americà per ser discapacitat físic, tot i que fa uns anys Muhammad li va dir que havia creat un fons fiduciari per mantenir després de la seva mort. "Però ella ho ha aturat. Si ell sabés com estic vivint s'enfadaria molt, es divorciaria. Si tingués totes les seves facultats mentals al seu lloc em cuidaria, estaria vivint en una mansió ".


La fortuna de qui abans de la seva conversió a l'islam i el seu canvi de nom fora Cassius Marcellus Clay està valorada en uns 50 milions, quantitat més que suficient perquè la seva nombrosa família es baralli, com sol passar des del principi dels temps tant entre famílies amb famós ric com entre famílies de rics anònims.


Després de la publicació de l'entrevista la filla gran del boxejador, Maryum Ali, es va afanyar a desmentir-ho tot en declaracions a Associated Press. "He parlat amb el meu pare per telèfon i sonava bé. Aquests rumors apareixen de tant en tant però no hi ha res cert en ells ". Maryum, també coneguda com May May, va afirmar que el seu pare estava veient la Superbowl. Hores més tard a Twitter i Facebook, on des de feia hores els fans del boxejador ja ploraven la pèrdua imminent del seu ídol, començava a córrer una fotografia facilitada per la família on es veu a Muhammad Ali vestit amb una samarreta dels Baltimore Ravens.


 Barbara Celis EL PAIS  
4.06.2016 Barbara Celis EL PAIS 4.06.2016

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Jornada "Cirugia en la Enfermedad del Parkinson"