Si vols seguir les novetats de aquet blog, escriu la direccio del teu correu

dissabte, 22 de març de 2014

Els beneficis de la biodanza en el Parkinson

Un dia a la setmana els malalts de Parkinson de la ciutat de Mataró (Barcelona) participen durant una hora i mitja en el taller de biodanza en la Fundació Hospital.

Pacients amb diferents graus d'afectació gaudeixen de la seua classe setmanal seguint les pautes de la terapeuta.

Com explica en l'entrevista Marta González, combinen músiques mes rítmiques amb unes altres mes relaxants al llarg de la sessió.
L'objectiu final és lluitar contra la rigidesa que ocasiona la malaltia en les persones afectades i millorar la respiració.

Una de les participants, Carme Baixes, relata com durant les classes quasi arribes a oblidar que tens la malaltia de Parkinson i que els participants acaben les classes mes relaxats. Solament lamenta que aquestes classes solament puguen realitzar-se un dia a la setmana.La sensació d'aïllament individual sovint acompanya l'aïllament social i la incomprensió que pateixen els afectats. A tal propòsit Salvador Riera afavoreix que es puga normalitzar la visió del Parkinson en la societat si alguna persona coneguda decidira fer un pas al capdavant en el moment del diagnostique, com va succeir fa uns anys amb Pasqual Maragall i la malaltia d'Alzheimer.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Jornada "Cirugia en la Enfermedad del Parkinson"