Si vols seguir les novetats de aquet blog, escriu la direccio del teu correu

dijous, 19 de maig de 2011

Ni tota tremolor és Parkinson, ni tot afectat tremola.

En una entrevista concedida a "Dona hui" el doctor Gurutz Linazasoro contribuïx a divulgar la informació correcta i a lluitar contra els tòpics que rodegen la malaltia de Parkinson.
"Però a pesar de ser una malaltia que cada vegada ataca gent més jove, pocs són els que saben quelcom d'esta malaltia.
Els tòpics són el gran enemic a batre. Hi ha moltes idees errònies i coses que la gent desconeix d'esta malaltia i és urgent aclarir-les, perquè aprendre a reconéixer certs signes precoços pot ajudar a diagnosticar i tractar el Parkinson prompte, i això es reflectix en un millor pronòstic”, explica el neuròleg.
El primer element a matisar és relacionat amb la tremolor.
"La gent sol associar esta patologia amb tremolor i això té el seu fonament," - diu Linazasoro - "perquè més del 70% de les persones amb Parkinson tremolen en algun moment de l'evolució de la seua malaltia. No obstant això, hi ha un 30% de pacients que mai patiran este símptoma. Al mateix temps, hi ha malalts amb tremolor que no patixen Parkinson, sinó una malaltia més freqüent anomenada tremolor essencial, amb un pronòstic i un tractament completament diferent."


Un altre element molt rellevant esta relacionat amb els símptomes que se solen associar al Parkinson.
"A la gent li sorprendria saber que, de vegades, pot començar amb símptomes tan inespecífics com una pèrdua de la capacitat olfactiva, una depressió o problemes del son (malsons, etc.). Eixa pèrdua d'olfacte i els trastorns durant el son suggerixen que hi ha àrees del cervell que s'afecten abans que les zones on es localitzen les neurones productores de dopamina. Si poguérem identificar la malaltia en esta fase precoç, podríem aplicar teràpies protectores (quan existisquen) i el pronòstic milloraria. No obstant això, no alarmarem innecessàriament totes les persones que hagen perdut olfacte o tinguen trastorns del son. La majoria de les vegades estos símptomes es deuen a causes diferents al Parkinson."

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Jornada "Cirugia en la Enfermedad del Parkinson"