Si vols seguir les novetats de aquet blog, escriu la direccio del teu correu

dimecres, 18 de maig de 2011

Reprogramar les cèl·lules per a tractar el Parkinson.

La malaltia de Parkinson resulta de la pèrdua progressiva d'una subpoblació específica de les cèl·lules nervioses. Els tractaments actuals només proporcionen alleugeriment dels símptomes de la malaltia i no es pot revertir la pèrdua de cèl·lules nervioses. Les cèl·lules mare són considerades per molts com a fonts prometedores de les cèl·lules per a revertir la pèrdua de cèl·lules nervioses en individus amb la malaltia de Parkinson a través de la seua capacitat per a regenerar i reparar teixits malalts.


Hi ha dos tipus de cèl·lules mare a tindre en compte en este context: les cèl·lules mare embrionàries (ÉS), que es deriven d'embrions i les cèl·lules mare pluripotents induïdes (iPS), que són derivades de la reprogramació les cèl·lules del cos, que tenen la capacitat per a generar qualsevol tipus cel·lular.
Al seu torn, les cèl·lules del cos pot ser re-programades per a convertir-se en cèl·lules iPS en dos maneres: les proteïnes reprogramades poden ser transferits directament a les cèl·lules (cèl·lules iPS a base de proteïnes) o els virus poden ser utilitzats per a entregar a les cèl·lules la informació genètica necessària per a la producció de les proteïnes de reprogramació (cèl·lules iPS basades en virus).
                                                                                                                                                                         Llig, Kim, i els seus col·legues van trobar diversos problemes amb cèl·lules derivades de cèl·lules iPS basats ??en virus humans que impedix el seu ús en el model de la malaltia de Parkinson, però es va trobar que les cèl·lules nervioses derivades de les cèl·lules iPS a base de proteïnes humanes invertix la malaltia quan es trasplanten en el cervell de les rates amb un model de la malaltia de Parkinson. Per tant, es deduiria que les cèl·lules humanes a base de proteïnes iPS podrien ser utilitzades en el tractament de les persones amb malaltia de Parkinson.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Jornada "Cirugia en la Enfermedad del Parkinson"