Si vols seguir les novetats de aquet blog, escriu la direccio del teu correu

dimarts, 18 d’octubre de 2011

A Espanya s'ha pogut estrenar, per fi, la pel·lícula "10 mountains 10 years".

                                                   Gira espanyola de la pel-licula


Després d'un any de llarga espera i preparació, finalment, també a
gràcies a l'entrega de l'Asociació Parkinson  de Tarragona i la col·laboració de l'Orfeó Reusenc este projecte ha arribat ha ser una realitat.

Amb la presència d'una nombrosa representació de l'Ajuntament de Reus i una gran afluència de public, es va viure amb emoció els moments més tensos i significatius de la pel·lícula.  La tensió es va convertir en entusiasme a l'escoltar les paraules que Enzo Simone va dirigir al public després de la projecció.  La pel·lícula ara torna a reprendre el seu viatge amb destinació a Barcelona on es projectarà el pròxim dia 3 d'octubre del 2011.

 3 d'octubre del 2011, per jocs del destí o simplement casualitat, passaré este dia a Barcelona, el dia 4 a les set del matí, tenia el tren per a València, salutació a la meua benvolguda amiga Montse d'Units Contra el Parkinson i ella m'invita a l'estrena de tan esperada pel·lícula, "10 mountains 10 years", Montse és una dona molt activa, jovial i sobretot molt amiga dels seus amics.  M'arreplega a casa amb taxi i ens n'anem al palau de l'Onze, on l'esdeveniment es va a desenrotllar. Montse, saluda a tots els allí presents,  i al seu torn, va presentant-me a tots ells. 

Enzo Simone,  escalador i amb un enorme cor, assistix al passe de la mateixa.  Diré d'ell, que brilla per la seua senzillesa, proximitat, amabilitat i pel seu dedicació a la lluita: Alzheimer i Parkinson.   Amb la doble sessió en el meravellós cine-teatre "Il·ltre Piccolissimo" a Ciampino (Roma) conclou esta primera gira a Europa de la pel·lícula "10 mountains 10 years". L'èxit d'organització, assistència, acollida, intervencions i propostes que estos 11 dies han generat, han tornat amb escreix a Enzo Simone i a l'equip que protagonitzen la pel·lícula, l'entrega i l'esforç demostrat en la mateixa. La gira ha acabat, però nosaltres en la nostra lluita d'informació.

Un grup internacional de montañistas es va proposar pujar 10 muntanyes al llarg de 10 anys amb l'objectiu de  conscienciar al món sobre l'Alzheimer i el Mal de Parkinson. La seua meta està fixada en l'Everest, per al 2015. Esta pel·lícula és una mostra del que s'ha fet.  

La pel·lícula és difícil de ressenyar: es tracta d'un grup de montañistas que pretenen fer 10 cimes al llarg de 10 anys, culminant en l'Everest, per a l'any 2015. El nou és que s'està fent per a ampliar el coneixement general de dos malalties: Alzheimer i Parkinson. I per a recaptar fons. Enzo Simone és qui va originar el projecte pel fet que sa mare i el seu sogre van ser diganosticados d'una de les dos malalties. “El meu equip ha començat a muntar el que bé poguera arribar a ser la més gran demanda física i la campanya més excitant,  per a difondre i promoure la necessitat dos cures. Pujarem 10 muntanyes en 10 anys i pel nostre esforç, elevar el coneixement general de les malalties d'Alzheimer i Parkinson. En el 2006 comencem el nostre recorregut en el pic més alt de l'Europa continental: el Mont Blanc. En conjunt, la nostra ruta al voltant del món del Mont Blanc a l'Everest en el 2015 serà anomenada “Un camí anomenat esperança”. Les nostres expedicions seran en honor a les famílies d'aquells directament afectats, de la gent que proporciona servicis a eixos afectats i d'aquells que lluiten per trobar la cura”. Així que en van començar per pujar al Mont Blanc i han seguit un periple al llarg d'uns quants continents que els portarà a la seua meta. 

En la pel·lícula es narra l'ascens al Kilimanjaro, una de les Set Cimes, però al mateix temps corren històries paral·leles dels avanços de la comunitat científica sobre les dos malalties. 

Fitxa tècnica títol: 10 mountains 10 years 
Director: Jeenifer Yee 
Guió: Jeenifer Yee 
Gènere: Documental 
País: Estats Units 
Idioma: Anglés

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Jornada "Cirugia en la Enfermedad del Parkinson"