Si vols seguir les novetats de aquet blog, escriu la direccio del teu correu

dijous, 27 d’octubre de 2011

La bicicleta ajuda la diagnosi del Parkinson

L'habilitat per a muntar amb bicicleta dels pacients ha ajudat a investigadors japonesos a diferenciar el diagnòstic de Parkinson d'altres malalties que es manifesten amb característiques semblants, però no ho són.

Investigadors del Departament de Neurologia de la Universitat de Medicina de Wakayama, al Japó, van presentar els seus resultats en l'últim número de Journal of Parkinson's Disease.


Els doctors Hideto Miwa i Tomoyoshi Kondo assenyalen en el seu estudi que la bicicleta és un mitjà molt utilitzat al Japó i per això van analitzar este factor per a analitzar si podria ser un factor a l'hora de diagnosticar les malalties.

 
Segons l'estudi, els pacients amb parkinsonisme atípic perden la seua capacitat de muntar amb bicicleta en les primeres fases de la malaltia, mentres que els que patixen Parkinson la mantenen.

El Parkinson és un trastorn neurològic que afecta una part del cervell que controla el moviment i incapacita el malalt i afecta principalment persones d'edat avançada.

El parkinsonisme té símptomes semblants al Parkinson, com una disminució en l'expressió facial, dificultat per a començar i controlar el moviment i tremolor, però és causat per un trastorn diferent del sistema nerviós o per una altra malaltia.

 
L'estudi va trobar que 88.9% dels pacients japonesos amb parkinsonisme van deixar d´anar amb bicicleta durant els anys que van precedir el començament de la malaltia, enfront del 9.8% dels pacients amb Parkinson.

De fet, la prevalença de l'indicador que han denominat "senyal de la bicicleta" pot ser molt major al Japó que en els Països Baixos (51.5%) , conegut com un dels països que més empra la bicicleta com a element de transport.

Els experts consideren que açò pot ser degut a l'orografia de Japó, un país on les carreteres són muntanyoses i estretes, enfront de les planes d'Holanda.

"Encara que l'ús de la bicicleta pot diferir segons països, és possible que la 'senyal de la bicicleta' puga contribuir a un diagnòstic millor i més rapit de parkinsonisme durant les entrevistes de diagnòstic" , va apuntar Miwa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Jornada "Cirugia en la Enfermedad del Parkinson"