Si vols seguir les novetats de aquet blog, escriu la direccio del teu correu

dijous, 27 de setembre de 2012

L'efecte protector de la producció hormonal sobre la dopamina, podria tenir aplicació en el tractament contra el Párkinson.

Científics de la Universitat d'Houston han descobert el que podria donar origen a un nou enfocament en la lluita contra la malaltia de Parkinson.

La malaltia de Parkinson és un trastorn neurodegenerativo del sistema nerviós central caracteritzat per una pèrdua de neurones en el cervell, la qual provoca una disminució en els nivells dopaminérgicos. Les neurones que produeixen dopamina, es troben en una secció del diencèfal que regula el control corporal i el moviment

En aquest estudi recentment publicat en la revista ‘Proceedings of the National Academy of Sciences’, investigadors de la Universitat d'Houston van mostrar com el receptor nuclear LXRbeta podria jugar un paper molt important en la prevenció i en el tractament d'aquesta malaltia neurodegenerativa. “El receptor LXRbeta exerceix una funció molt important en el desenvolupament del sistema nerviós central, i el nostre estudi indica que la seua presència promou la supervivència de les neurones dopaminérgicas, font fonamental de dopamina en el sistema nerviós central”, afirma el professor Jan-Åke Gustafsson el laboratori del qual va descobrir aquest receptor en 1995.

Per a comprendre millor la relació entre LXRbeta i la malaltia de Parkinson, l'equip d'investigació va utilitzar una neurotoxina potent cridada MPTP, i present en algunes drogues que poden desencadenar la malaltia. Aquesta neurotoxina és utilitzada en laboratoris sobre models murinos per a simular la malaltia de Párkinson, i així poder estudiar tant la patologia com els seus possibles tractaments

Els investigadors van trobar que l'absència de LXRbeta, incrementava els efectes perjudicials de la MPTP en les neurones productores de dopamina. A més, van veure com la utilització d'un fàrmac que activava els receptors de la LXRbeta, prevenia els efectes destructius de la MPTP i, per tant, podia oferir protecció contra el procés de neurodegeneración en el diencèfal.

“Els receptors LXRbeta no es perceben en la producció de neurones dopaminérgicas, sinó en les neurones que envolten la microglia”, afirma Gustafsson. “La microglía és com la policia del cervell, que manté les coses en ordre. En la malaltia de Parkinson en trobar-se hiperactivada, comença a destruir les neurones saludables que es troben pròximes a les neurones danyades per la MPTP. El receptor LXRbeta el que fa és calmar la microglía i prevenir danys col·laterals. D'aquesta forma, hem descobert una nova forma d'abordar el tractament de la malaltia de Parkinson”

Publicat en ‘Proceedings of the National Academy of Sciences’


Font: Medical News Today.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Jornada "Cirugia en la Enfermedad del Parkinson"