Si vols seguir les novetats de aquet blog, escriu la direccio del teu correu

diumenge, 2 de setembre de 2012

RETALLADES EN SANITAT

La experiencia d´un afectat d´E.P.

ASSOCIACIÓ PARKINSON VALÈNCIA

At. Presidenta de l'Associació.
At. Treballadora Social.

La Cañada, 1 de setembre de 2012El de sempre
En el mes de Julio de 2012 vaig començar el tractament amb un medicament genèric en substitució del Requip Prolib, denominat Ropirinol Prolib Sandoz, perquè en les receptes es va canviar la marca anterior, Requip Prolib, pel genèric, que va ser el que ja he indicat.

La meua actitud, com no pot ser d'una altra manera, és la d'acceptar-ho perquè confie en el sistema de salut, que ha d'actuar pensant en la salut del pacient.

Durant aquest període, fins a finals d'Agost, he observat que els símptomes del Parkinson m'apareixien amb major freqüència i intensitat que abans, a partir del migdia, prenent jo les pastilles a les 8:00 hores de cada dia.

Davant l'evidència vaig deduir que açò era a causa del canvi de medicament. Així ho vaig consultar amb el meu Neurologa, que em va confirmar que si que era així, que li havien comentat més casos i uns altres en els quals es produïen vedats i vòmits com a efectes secundaris quan abans no ocorria.


60,30 euros
La solució que m'ha donat, de manera immediata, ha sigut la de substituir-me totes les receptes, des del mateix dia 31 d'agost perquè d'ara endavant el fàrmac que vaig a usar va a ser Rolpryna SR Ropinirol, perquè sembla ser que la medicació que em donaven com a genèric, encara que tinguera la mateixa composició que el de marca, no té ben incorporada la tecnologia d'alliberament perllongat, la qual cosa ha motivat en el meu cas l'augment del tremolor en repòs i el nombre i intensitat dels espasmes puntuals que sacsegen tot el meu cos, durant el dia.

En la farmàcia no poden donar marca quan no s'especifica de manera expressa en la recepta, quan apareix genèric. Aquestes són les indicacions de la meua farmàcia de referència, per la qual cosa l'única cosa que cap és que l'especialista t'ho canvie.


Generic
M'he sentit utilitzat per a un experiment per al qual no he donat el meu consentiment i he sentit que el sistema de sanitat no ha obrat de manera adequada a l'hora de protegir-me i ha posat en perill la meua salut sense justificació ni explicació pel que pose en coneixement de tots els possibles interessats en la meua experiència perquè estiguem alerta i si escau procedir a denunciar públicament aquests fets per a evitar-los en el futur i poder confiar de nou en el sistema de salut.

Ho envie a l'Associació perquè en prengueu coneixement i perquè si escau propose les iniciatives que considere oportunes així com perquè procedisca a la seua divulgació per l'interès general.

36,19 euros
Si tenim un medicament que funciona, perquè es permet posar en circulació un altre que no està prou provat, al cent per cent i es permet deteriorar i perjudicar la salut del pacient? Que cost té açò? Quant val? És suficient motiu el "menor preu" per a produir actuacions impròpies i incorrectes contra la salut de les persones?


Açò no pot quedar així. Cal engegar-se.

VICTOR RUIZ MOLINACap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Jornada "Cirugia en la Enfermedad del Parkinson"