Si vols seguir les novetats de aquet blog, escriu la direccio del teu correu

divendres, 7 de setembre de 2012

La cafeïna millora la funció motora en Parkinson.


Un estudi suggereix que la cafeïna podria ser beneficiosa per als malalts de Parkinson, per millorar la seua funció motora.

La cafeïna podria ajudar a millorar la funció motora en pacients amb Parkinson. Un estudi publicat en la revista Neurology i desenvolupat per l'Institut d'Investigació del Centre Universitari de la Salut, de la Universitat McGill ha llançat aquesta troballa, donant més esperança a aquests pacients que podrien controlar millor els seus moviments.

“És un dels primers estudis que mostra els beneficis de la cafeïna en la funció motora dels pacients de Parkinson”, ha assenyalat Ronald Postuma, el principal autor de l'estudi. “Altres investigacions han demostrat que les persones que beuen cafè tenen un menor risc de desenvolupar la malaltia, però cap estudi havia cercat les implicacions clíniques immediates d'aquest descobriment.

La cafeïna actua en el sistema nerviós central i en el sistema cardiovascular disminuint de forma temporal el cansament i incrementant l'estat d'alerta. “Volem descobrir com la cafeïna podria afectar a la somnolència, així com al sistema motor en la malaltia de Parkinson, en factors tals com la lentitud de moviments, la rigidesa dels músculs i la pèrdua de l'equilibri”.

Els investigadors van fer un seguiment de 61 persones amb la patologia. Al grup de control se li va administrar placebo i a l'altre grup una dosi de 100 mg de cafeïna dues vegades al dia durant tres setmanes i, després, dues dosis de 200 mg al dia durant altres tres setmanes.

Segons Postuma, les persones que van rebre els suplements de cafeïna van millorar els seus símptomes motors 5 punts en l'Escala Unificada de valoració de la malaltia de Parkinson i també en comparació dels pacients que van prendre placebo. “Van millorar la rapidesa del moviment i reduiren la rigidesa muscular”, explica. En la seua opinió, la cafeïna haurà de ser estudida com una opció de tractament per a aquesta patologia o, almenys, podria ser útil com a complement dels fàrmacs receptats a aquests pacients.

Publicat en revista: ” Neurology”

Font: Diari Medico

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Jornada "Cirugia en la Enfermedad del Parkinson"