Si vols seguir les novetats de aquet blog, escriu la direccio del teu correu

diumenge, 4 d’agost de 2013

El gen relacionat amb el Parkinson i l'envelliment.

La manipulació d'un únic gen implicat en la malaltia de Parkinson va perllongar un 25% la vida de la mosca de la fruita, la qual cosa podria proporcionar importants coneixements sobre aqueixa malaltia i l'envelliment en humans, segons un estudi publicat a Estats Units.

"L'envelliment és un factor de risc important per al desenvolupament i la progressió de moltes malalties neurodegenerativas", com la malaltia d'Alzheimer, ha informat David Walker, professor de biologia i fisiologia en la Universitat de Califòrnia a Los Angeles, autor principal de la recerca. "Creiem que el nostre descobriment llança llum sobre el mecanisme molecular que vincula aquests dos processos", ha afegit.

Aquest gen, anomenat parkin, té almenys dues funcions vitals: detecta les proteïnes danyades per a eliminar les cèl·lules abans que siguen tòxiques, i juga un paper important per a disposar del mitocondri danyat. Els mitocondris són generadors d'energia de la cèl·lula.

Els investigadors van augmentar els nivells del gen parkin en mosques de la fruita, el model més antic de recerca sobre la biologia humana. Així, van trobar que aquests insectes, la longevitat dels quals és menor a dos mesos, van viure un 25% més que el grup de control, que no va rebre els gens parkin addicionals.

"Amb solament augmentar el nivell de gens parkin, aquestes mosques viuen significativament més temps, sense deixar de ser saludables, actives i fèrtils", ha assenyalat Anil Granota, un altre investigador de l'equip, el treball del qual ha sigut publicat en les Actes de l'Acadèmia Nacional de Ciències (PNAS).

En els humans, el tractament per a augmentar l'activitat del gen parkin podria retardar l'aparició i la progressió de la malaltia de Parkinson i altres patologies relacionades amb l'edat, estimen aquests biòlegs. Encara que la gran majoria de les persones desenvolupen Parkinson de majors, alguns naixen amb una mutació del gen parkin i tenen símptomes de la malaltia des de joves. "La nostra recerca podria revelar que el gen parkin és un important blanc terapèutic per a les malalties neurodegenerativas i, possiblement, altres malalties de l'envelliment", ha manifestat David Walker.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Jornada "Cirugia en la Enfermedad del Parkinson"